Steeds meer gaat digitaal, maar het versturen van een geboortekaartje gebeurt nog altijd per post. Om het milieu hierbij  zo min mogelijk te belasten kiest Brievenmus voor papiersoorten met een PEFC, EU Ecolabel, EFC en/of FSC keurmerk. Deze keurmerken staan voor een milieubewuste productie en het duurzaam in stand houden en beheren van bossen.

Houtvrij natuurkarton

Dit witte papier is gemaakt van hout dat uit duurzaam beheerde bossen is verkregen. Houtvrij betekent dat de lignine uit het papier is verwijderd. Lignine is een soort hars dat papier normaal gesproken gelig maakt na enige tijd.

Het is papier met een voelbare papiervezel. Het papier heeft een zeer matte uitstraling en is goed geschikt voor kleurafdrukken.

Milieu: ECF, FSC Mix, EU Ecolabel, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud) gecertificeerd

Product: Print Speed offset wit 300 grams

Eco vezelpapier

Voor dit papier wordt hoofdzakelijk landbouwafval gebruikt, zoals de bladeren en stengels die overblijven na de oogst. Op die manier wordt restmateriaal verwerkt tot een nuttig product, terwijl dit normaal wordt verbrand.  Hiermee wordt uitstoot vermeden. 

Het papier is lichtbeige van kleur en de papiervezels zijn licht voelbaar. Het kan voorkomen dat het papieroppervlakte door de afdruk heen zichtbaar is.

Milieu: Gemaakt van landbouwafval, niet gebleekt composteerbaar, houtvrij ECF, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud) gecertificeerd

Product: PaperWise 295 grams

Kraftpapier (donkerbruin)

Dit ongestreken en ongebleekte papier bestaat voor minimaal 15% uit gerecycleerde vezels. Vanwege de natuurlijke samenstelling kan het zijn dat het papieroppervlak door de afdruk heen zichtbaar is. De kleurtint van de voor- en achterkant wijken licht van elkaar af. 

Het oppervlakte is glad en door de bruine kleur erg geschikt voor zwarte teksten en illustraties, maar minder voor kleurafdrukken.  

Milieu: Geproduceerd van gerecycled materiaal, PEFC gecertificeerd, ongebleekt

Product: WestRock FoldKraft 285 grams

Speciale wensen of suggesties? Neem dan gerust contact op.